Timmerwerkplaats in Kisumu, Kenia (2014)

Dit is een project in samenwerking met de stichting Vliegende Meubelmakers.
De bijdrage van Meerwind: verbetering electriciteitsvoorziening door zonnepanelen, accu’s, laadregelaars en een omvormer.

SRI (Sustainable Rural Initiative) Kenia werkt samen met de stichting Vliegende Meubelmakers aan het vergroten van de energiezekerheid van de timmerwerkplaats in de nabijheid van Kisumu (West Kenia). SRI is een NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) die een bijdrage levert aan jongeren om hen een kansrijke toekomst te bezorgen.

Zij heeft de Vliegende Meubelmakers gevraagd haar te helpen met het opzetten van een leer-werkplaats waar jongeren de kans krijgen om al werkend het vak te leren. Daarbij is het de bedoeling om meubels te maken die een hoge kwaliteit hebben en als het even kan exportwaardig zijn.

Daarvoor is het gebruik van machines voor het zagen, vlak maken en boren heel belangrijk. Omdat de stroom vaak uitvalt en niet stabiel is hebben de Vliegende Meubelmakers aan Meerwind een bijdrage gevraagd om de electriciteitsvoorziening te verbeteren. Daarmee zijn zonnepanelen, accu’s, laadregelaars en een omvormer gekocht. De omvormer is in staat om zowel de zonnepanelen te benutten als om de netstroom te gebruiken in het geval dat er onvoldoende zon zou zijn. Het is de bedoeling dat vanaf maart de zonnestroom benut gaat worden. Ook zal er nog een windmolen gebouwd gaan worden.

In de volgende fase zal de stroom ook gebruikt gaan worden voor een naaiatelier, watervoorziening van een boomkwekerij en voedselproductie, computerlessen en logeergebouw.

 


Derde Wereld Projecten

↑ Top