Tonka Eiland, Suriname (2009)

Ter ondersteuning van twee bikeshops in Ethiopië dienden Stichting Dir en Bike 4 All een aanvraag in bij de landelijke stichting Gered Gereedschap. Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie die gebruikte gereedschappen inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden.

Wat regeringen anno 2009 in Kopenhagen niet lukte, lukt half december 2009 op Tonka eiland in de binnenlanden van Suriname wel!
Niet praten, maar doen, CO2 besparen!

Meerwind regelde dat er 1 kW aan zonnestroom-installaties op Tonka werd geïnstalleerd. Hiermee wordt nu een educatiecentrum, (uitgerust met laptops), en een studentenhuis tot in lengte van dagen van stroom voorzien.
Kinderen uit de omgeving krijgen vrijdag en zaterdag zowel natuureducatie als computervaardigheden onderwijs. Hiermee verbeteren de lokale kansen aanzienlijk.

Het computerpracticum op Tonka eiland (in het Brokopondomeer) werd door vrijwilligers ingericht met overtollige werkplekken uit Nederland. Later ontvingen zij ook 20 laptops met educatieve software, (beschikbaar gesteld door de Rabobank), zodat jongeren hier tientallen jaren volledig "groen" een opleiding krijgen.

Meer informatie is te vinden op www.tonka-eiland.com


Derde Wereld Projecten

↑ Top