De indieners van de initiatieven hebben het de PR commissie behoorlijk moeilijk gemaakt. Op onze oproep kwamen maar liefst 13 inzendingen binnen. De onderwerpen waren zeer divers, origineel, verrassend, creatief, maar overal zagen we duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid terug in de aanvragen. We hebben bij alle inzendingen gekeken naar de compleetheid en duidelijkheid van de aanvraag.

Wie zijn de winnaars geworden van Wind in de Rug 2016?
Buurtmoestuin Nieuw-Venne : 1.500 euro voor een compleet pakket van zonnepaneel, omvormer, accu en elektrische pomp: hiermee gaat de moestuin, (die midden in de Venneperhout ligt, zonder elektra), water voor de tuin aanpompen uit een sloot. Dit doen ze nu nog met emmers vanaf een talud bij een sloot, en dan rijden ze met kruiwagens vol water terug klotsend naar de tuin.
Basisschool De Tonne in Abbenes: 600 euro voor een uiterst charmant plan dat ze hebben opgesteld voor het insect- en vogelvriendelijk maken van het schoolplein: planten, groeischermen, nestkastjes, bijenhotel, regenton, muurplanten en bordjes met zoekkaarten voor de schoolkinderen.
Montessorischool Floriande Hoofddorp: 3.250 euro voor hun plannen voor een ‘groen schoolplein’. De aanvraag van de Montessorischool is erg goed onderbouwd met een realistische totaalbegroting. Bovendien werd zichtbaar gemaakt dat zij al een redelijk deel van het totaalbedrag via allerlei andere acties bij elkaar gesprokkeld hebben. Een mooi uitgewerkt plan voor hun (zeer grote!) schoolplein, dat openbaar is, en ook buiten schooltijd een rol in de wijk zal gaan vervullen.
Voetbalvereniging Zwanenburg: 2.650 euro voor een zonneboiler. Deze zonneboiler zal de kleedkamers en kantine van warm water gaan voorzien. Deze aanvraag is onderbouwd door een zeer gedetailleerde offerte van een installatiebedrijf.
Jeugdland Nieuw-Vennep: 2.000 euro voor een handbediende waterpomp incl. boring. Jeugdland heeft een duidelijk een sterke betekenis in de regio, en veel kinderen en jongeren maken gebruik van de faciliteiten van deze stichting.

Inmiddels hebben de winnaars een bericht gehad dat hun aanvraag gehonoreerd is.
De officiële overhandiging vindt a.s. vrijdag, 26 augustus 2016, plaats bij De Pionier, een van onze windturbines.
De uitslag van “Wind in de Rug” wordt ruimschoots uitgemeten in diverse media.

↑ Top