Meerwinds commissie DEOM (Duurzaam Energieproject Ontwikkelingsland Meerwind): we vroegen ons af wat we kunnen doen voor Oekraïne en de energiecrisis die daar nu nijpend is. Door de bombardementen zijn veel elektriciteits- en verwarmingsinstallaties verwoest. De temperatuur in de winter daalt flink onder het vriespunt. Daarom kwamen we op het idee om namens Meerwind generatoren te doneren. Deze generatoren zijn niet duurzaam, terwijl wij dat wel als uitgangspunt hebben. Bij hoge uitzondering, omdat de nood groot is in Oekraïne vinden wij het een gerechtvaardigd doel. De generatoren leveren 6000 watt per stuk. Op 10 januari ging het bestuur akkoord om een deel van het DEOM budget in te zetten voor het aankopen van 4 generatoren. 

De commissie zocht contact met de Nieuw-Vennepse stichting Holland-Oekraïne. Op 19 januari werden de generatoren afgeleverd in het magazijn van de stichting en op 1 februari stonden ze al in de Oekraïnse vrachtauto. Er is nu bijna 20 ton aan humanitaire hulpgoederen, waaronder de 4 generatoren, op weg naar de Oekraïne.

De stichting Holland-Oekraine rijdt regelmatig op en neer naar de Oekraïne om hulpgoederen af te leveren. Op dit moment is er oa behoefte aan winterkleding. Wil je doneren? Dat kan maandag t/m zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur. Rijnlanderweg 1182, 2153 KC Nieuw-Vennep. 

↑ Top