De wereld warmt snel op. Met die opwarming verandert ook het weer, het lijkt heftiger te worden. Wat kunnen we hier, in het westen van Nederland, verwachten aan wind, storm en regen?
Die vraag is neergelegd bij het KNMI.
Klimaatspecialist en winddeskundige Ine Wijnant van het KNMI gaat aan de hand van filmpjes en cijfermateriaal proberen die vraag voor ons, de geïnteresseerde burger, te beantwoorden. Ze doet dat op donderdag 12 april om 20.00 uur in Het Trefpunt, Hoofdweg 1318 te Nieuw-Vennep. Iedereen is van harte welkom.
De toegang is vrij en er is een drankje na afloop.


Ine Wijnant, maritiem en guidance meteoroloog bij het KNMI is thans betrokken bij onderzoek naar de gevolgen van klimaatopwarming. Op dit moment geldt zij als dé winddeskundige binnen het KNMI en adviseert tal van instanties over de verwachte windveranderingen boven Nederland en de Noordzee. De bekende Windatlas is ook een product van haar hand.

De lezing wordt door ons georganiseerd aansluitend op de besloten jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
“Als windenergievereniging zijn wij enorm geïnteresseerd in hoe de wind zich gaat gedragen in de komende jaren” zegt Bert van Noord, voorzitter van Meerwind. “Gaat het steeds harder waaien of wordt het juist windluwer?”  Belangrijke vragen voor een windenergievereniging. Diezelfde avond komt onze nieuwe stroomafnemer, energiebedrijf Vandebron, uitleggen wat er komt kijken om de stroomopwekking naadloos op de vraag naar energie af te stemmen.  De zon schijnt niet altijd als men stroom nodig heeft en dat geldt ook voor windenergie.

↑ Top