Zonne-energiecentrale in Edéa, Kameroen (2015)

Wij hebben dit jaar een project in Kameroen gehonoreerd dat werd ingediend door de Stichting OHEDA (Organisation Humanitaire pour Enfants Déshérités d’Afrique) in Edéa Kameroen en ondersteund door OHEDA Nederland. Dit project betreft een complete zonne-energiecentrale voor een school in Edéa. De totale projectkosten bedragen € 11.500,-.

Het beschikbare subsidiebedrag vanuit Meerwind is onvoldoende voor de kosten van het totale project, maar wel genoeg om te beginnen met de realisatie.
Deze stichting heeft ook in het verleden projecten met hulp vanuit meerdere bronnen kunnen realiseren.

Een van de doelstellingen van Stichting OHEDA is het analfabetisme terug te dringen door onderwijs, en van lieverlee de armoedespiraal te doorbreken. De vraag naar onderwijs is zeer groot is en daarom wil men de school ook ‘s avonds benutten voor lessen, huiswerkklassen en andere bijeenkomsten. Zo’n 8.000 kinderen uit de 12 omliggende dorpen zullen hier van profiteren.

Op het moment van schrijven (oktober 2015), is het project net opgestart. De foto's tonen de school in aanbouw, met een begin van het dak waar de zonnepanelen op geplaatst zullen gaan worden.

Later in het project zullen wij op deze pagina de voortgang van de werkzaamheden tonen.

 


Andere Derde Wereld Projecten

↑ Top