Op woensdag 17 april 2019 vond de Algemene Ledenvergadering plaats van onze Windcooperatie, Meerwind .

Aansluitend op de besloten Algemene Ledenvergadering van Windcooperatie Meerwind Haarlemmermeer nodigde het bestuur de leden en geinteresseerden uit de omgeving uit voor een informatieavond over de energietransitie.

sprekers
Young Solar Challenge door team Kai Munk
Een team scholieren van het Kai Munk College in Hoofddorp gaat met een eigen solar boat meedoen aan de Young Solar Challenge.

Siward Zomer Onderhandelingen Klimaatakkoord, Elektriciteitstafel
De leden kennen Siward mogelijk nog van onze samenwerking met De Windvogel om Zuidenwind overeind te houden dat hij samen met Gerard Jansen deed. Maar Siward doet meer. Namens REScoopNL/Energie Samen was hij het afgelopen jaar onze - voor alle burger initateven in duurzame energie onderhandelaar aan de klimaattafel van het Klimaatakkoord. Ook is hijk tot directeur benoemd van alle Regionale Energie Strategieën (RES’en) die nu in hel land opgericht worden in het kader van het Klimaatakkoord.

Jurgen Nobel Energietransitie in Haarlemmermeer
Jurgen is vanaf begin 2019 wethouder van Haarlemmermeer. Hij gheeft in zijn portefeuille onder meer Energietransite.  Uit hoofde van zijn functe zit Jurgen ook in de stuurgroep RES-NHZ (Noord-Holland Zuid) namens Amstelland-Meerlanden.
De vorige coalite heeft een beleidsdocument opgesteld. 'Ruimtelijke Verkenning Energie-transitie'. Actes vanuit de gemeente zoals “winst uit je woning”  of het experiment met huisbatterijen worden al uitgevoerd. Nu moeten er volgende stappen in de gemeente voorbereid worden.

zie ook: facebook:

↑ Top