Het nieuwe jaar begon met een strakke wind die een paar dagen later overging in een heuse storm. Medio januari joeg een tweede, zeer zware storm over de Haarlemmermeer. De molens doorstonden de orkaankrachten met glans. Op het hoogtepunt van de korte windkracht-11 storm van 15 januari draaiden de beveiligingsmechanismen de wieken van de molens uit de wind en dipte de productie. Zat er desalniettemin een record aan te komen?

 

Bovenstaande grafiek geeft de dagproductie in januari weer (opbrengst van onze 3 molens bij elkeer opgeteld). Opmerkelijk is naast de stormen van 3 en 18 januari dat met name de tweede helft van de maand een stevige productie laat zien.

Een andere manier van weergeven van de productie van onze molens is met een geaccumuleerde grafiek. De steile stukken van de grafiek zijn de dagen dat de productie hoog was. Aan het eind van de maand stond de teller van de molenaar op 1.229.771 kWh.  

 

Werd er afgelopen januari een record neergezet? Helaas niet, maar we waren er wel dichtbij. In januari 2015 was de productie van onze molens bij elkaar 1.287.882 kWh. Bijna dus. Toch is onze technische commissie uiterst tevreden over de afgelopen januarimaand.

↑ Top