Op het Groene Loper Festival wordt een diversiteit aan mooie pure producten aangeboden door bevlogen ondernemers. Biologische producten, lokale honing, pure paella, prachtig Frans kinderspeelgoed, mooie kazen,... in deze vorm een genot voor alle zintuigen.
Daarnaast zijn er ook diverse meer ideologische organisaties aanwezig om het publiek te tonen wat er op dat vlak in de regio speelt. Meerwind had een uitbundige stand, waar een grote draaiende windmolen bovenuit torende, die mensen al van verre duidelijk maakte waar wij voor staan.

Diverse vrijwilligers van onze vereniging hebben deze dag een verscheidenhied aan bezoekers te woord gestaan.
Op zo'n uitermate gezellige zondagsmarkt, waar veel te eten en te kopen valt, is het in eerste instantie wat lastiger om mensen geinteresseerd te krijgen om ons verhaal te horen.
Wij verkopen immers niets!
Hooguit een lidmaatschap,... en daar zeggen we dan gelijk bij dat je daar hooguit een kopje koffie op de Algemene Ledenvergadering voor krijgt.

Maar wij hebben een helder en duidelijk verhaal. Een verhaal over waarom wij zelf lid zijn van de vereniging. Het (simpele) verhaal van de duurzame energie, de transitie die momenteel gaande is in de wereld op het vlak van energie, en hoe wij daar als coöperatieve windenergievereniging ons 'ding' in doen.

Onze vrijwilligers Ad, Bert, Erik, John en Wobien hebben stuk voor stuk leuke en inhoudelijke gesprekken gehad met passanten.
Soms discussies, want dat brengt het onderwerp windmolens zeker ook teweeg, maar met de nuchtere feiten en cijfers die we gewoon op tafel weten weten te leggen, hebben we veel mensen de uitspraak ontlokt van " Goh, zit dat zo,... dat wist ik niet."

Nieuwe leden zijn er zeker bijgekomen voor de vereniging, maar belangrijker is dat we een veelvoud van mensen het eerlijke verhaal over onze windmolens hebben kunnen vertellen.
Zonder ongefundeerde tegenschreeuwers blijkt dat mensen vervolgens vragen of ze een folder mee mogen nemen.
En dan is voor die zondag onze missie geslaagd.

↑ Top