Meerwind en Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer (NMCH) sloten maandag 31 maart 2014 een samenwerkingsovereenkomst om duurzaamheid in Haarlemmermeer en omgeving te bevorderen op het gebied van duurzame energie.

Meerwind en NMCH blijven onafhankelijke organisaties, maar zetten vanaf nu samen structureel projecten op, delen expertise en ondersteunen elkaar. Ook zien de beide organisaties mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van het beantwoorden van vragen van bewoners en bedrijven, en bijvoorbeeld bij voorlichting- en informatiebijeenkomsten. De samenwerking biedt bovendien goede mogelijkheden om de expertise en het netwerk van beide organisaties optimaal te benutten in de gezamelijke ambitie Haarlemmermeer meer duurzaam te maken.

De samenwerkingsovereenkomst is een logische volgende stap na onze eerste samenwerking in 2013. Toen werkten beide organisaties aan een project met het Voortgezet Onderwijs over windenergie, georganiseerd door het NMCH en waarvan Meerwind de gastlessen heeft verzorgd.

Directeur Arjanne Lagendijk van het NMCH ziet veel kansen: "Door intensief samen te werken kunnen we veel meer draagvlak scheppen voor duurzame energie in Haarlemmermeer en omgeving. Als NMCH zetten wij mensen aan tot duurzaam gedrag door daarover eerlijke informatie te geven. Meerwind richt zich op verduurzaming van de energievoorziening. Op het snijvlak vinden we elkaar." Voorzitter Bert van Noord is niet minder verguld: "Samen kunnen we veel meer. Ik stel me voor dat we met schoolklassen naar windmolens toe gaan. Het maakt echt wel indruk als je bij zo’n molen staat, en dan beklijft alles wat je leert ook beter."

Vlnr op foto: Wobien Doyer (Meerwind), Arjanne Lagendijk (NMCH), Bert van Noord, (Meerwind)

↑ Top