Nieuwe buren voor de Pionier!

Het zal passanten rijdend op de A4 niet ontgaan zijn dat er op het terrein naast onze windturbine De Pionier hard gewerkt wordt aan de bouw van twee nieuwe windturbines. Als windenergievereniging zijn we heel blij dat daarmee invulling gegeven wordt aan de oude bouwvergunning en de laatste twee turbines nu gebouwd worden.

Het worden identieke turbines als onze Pionier en Polderjongen: de prachtige Enercon E70 welke ontworpen is door de befaamde britse architect Sir Norman Foster.

Met hun komst wordt er weer meer groene stroom opgewekt in de Haarlemmermeer  en wel ruim 7 miljoen kWh per jaar; een prima opsteker voor de duurzaamheidsambities van onze gemeente.

Meerwind heet haar nieuwe ‘groene’ buren dan ook heel hartelijk welkom! 

De nieuwe eigenaars zijn 'Boreas Wind' (dhr. Scheepsma) en 'Notos Wind' (dhr. Ter Schuur). Ter Schuur en Scheepsma hebben elkaar 17 jaar geleden leren kennen waarbij Scheepsma als projectleider van het kraanbedrijf de windmolen van ter Schuur destijds overeind heeft gezet. 

De windturbines naast onze Pionier, zijn eveneens van het fabrikaat Enercon, type E70, elk met een vermogen van 2MW. Ze staan opgesteld op het land van dhr. Immink.

Johan ter Schuur, de projectleider van dit nieuwe windproject, verwacht dat de turbines in februari 2015 al zo ver zijn dat ze kunnen proefdraaien zodat ze eind maart 2015 officieel in bedrijf gaan.

De elektriciteit zal afgenomen worden door 'Van de Bron'.

Na jarenlange procedures is het er dan toch eindelijk van gekomen dat het gehele plan tot uitvoer is gekomen!

Langs één van de vervoers-aders van Nederland staan nu 8 windturbines hun schone elektriciteit te produceren.

Vanaf Schiphol rijdend in één van die prachtige elektrische Tesla-taxi's kunnen we geen beter visitekaartje wensen voor onze buitenlandse bezoekers.

↑ Top